Catalan English Spanish

 Del 20 al 23 de gener, Sant Vicenç dels Horts acollirà prop de 150 activitats que representen el bo i millor del municipi

Cartell 01

Sant Vicenç dels Horts és un poble càlid, acollidor, solidari, ric en tradicions i en diversitat cultural, on tothom és benvingut. I la nostra Festa Major no és més que un mirall d’aquest sentiment de calidesa i acolliment que defineix la nostra gent. No en va, la interculturalitat i la mediació seran enguany elements destacats de la Mostra. Sant Vicenç dels Horts aglutina diverses cultures i realitats que, lluny de posar distància entre elles, es fusionen i construeixen una societat més plural, més cohesionada i rica en valors. Al capdavall, la Festa Major és un punt de trobada, una suma del bo i millor del municipi no només en l’àmbit comercial, cultural o gastronòmic sinó també en l'àmbit social, un vessant sobre el que cal seguir treballant i que cal continuar fomentant des de les institucions i el teixit associatiu.

L’Ajuntament ha editat un programa farcit de propostes culturals, gastronòmiques, lúdiques i comercials en una edició on pren especial protagonisme la vessant més social i intercultural. Aquesta 33a edició consolida l’espai de la Cuina en directe, en el qual enguany es reproduiran les receptes que inclou el calendari municipal, dedicat a la cuina i la diversitat de cultures que aglutina el municipi. A més, la Festa Major coincidirà el 21 de gener amb el Dia Europeu de la Mediació i s’organitzaran activitats i xerrades al voltant de la gestió de conflictes.

calendari 2017La inauguració oficial de la Mostra 2017 serà a càrrec de l’alcaldessa Maite Aymerich i tindrà lloc el divendres 20, a les 20 h, a l’estand institucional de la plaça de la Vila. Les primeres activitats, però, començaran dissabte 14, amb la inauguració de la nau d’entitats, a les 12 h. El programa d’actes es tanca dimarts 24, al Forn Romà, amb els Versos andalusos, la tradicional lectura de poemes sobre Andalusia amb guitarra i cante jondo. 

Presència de Josep Lladonosa  

El mestre cuiner Josep Lladonosa, Creu de Sant Jordi per la seva tasca de difusió de la cultura del menjar a Catalunya, participarà de nou a la Mostra, amb la xerrada “Les influències de les migracions en la cuina catalana”. A banda, la Mostra inclourà l’exposició “Josep Lladonosa, cuiner de cuiners”, sobre la vida i obra del mestre cuiner català. A més, restauradors i restauradores de Sant Vicenç dels Horts elaboraran a l’espai de Cuina en directe diverses receptes d’”El Gran Llibre de la Cuina Catalana”, de Josep Lladonosa, amb producte de temporada de l’horta de Sant Vicenç dels Horts.

VideoEspais i activitats  

Dissabte 21 i diumenge 22 aglutinaran el principal gruix d’activitats de la Mostra Comercial i Agrícola i Festa Major d’Hivern, amb espais de referència com l’Exposició hortofrutícola i d’eines antigues, a càrrec dels pagesos de Sant Vicenç dels Horts, la mostra de l’època moderna L’Era del Baró, amb la participació d’entitats i comerços locals i activitats com l’exposició i Concurs Ràpid de Diorames de Playmobil, la calçotada i botifarrada populars, la Marató de donació de sang o el Concurs de Pintura Ràpida, d’entre un amplíssim ventall de propostes per a tots els gustos i totes les edats.

 

 

 

 

 

Banner Comerç 02

Quaresma 01 17

baner unio botiguers

baner cambra comerc

baner gene empresa ocupacio

baner comerc diba

baner guia comerc xines

baner guia comerc arab