Moli 03

Per tal de donar compliment als objectius estratègics definits per l'àrea d'Ocupació, l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts posa en marxa nous Plans Locals d'Ocupació 2017-2018. Els Plans Locals d'Ocupació són una eina adreçada a aquells col·lectius d'aturats i aturades amb una major dificultat d'inserció laboral. Aquests programes, finançats en bona mesura per entitats supramunicipals, tenen com objectiu fomentar projectes d'interés público social que tinguin com a finalitat el foment, difusió i impuls de la contractació de persones aturades del nostre municipi, així com afavorir l'adquisició dels coneixements pràctics necessaris per poder afrontar-se posteriorment i amb millors garanties, al mercat de treball en busca d'una nova feina.

Treballs als Barris

 

Treballs als Barris 01L'Ajuntament impulsa el programa ocupacional i formatiu Treball als Barris 

 

Projecte integral de desenvolupament econòmic en clau d’ocupació dirigit a actuar als barris de La Font del Llargarut i La Guàrdia de Sant Vicenç dels Horts. Aquest projecte forma part del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial o social i és subvencionat pel SOC i cofinançat per l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i pel Fons Social Europeu en el marc d’un Programa Operatiu d’Inversió en Creixement i Ocupació de l’FSE, per al període 2014-2020. 

El projecte Treball als barris té com a objectius, d’una banda, millorar el desenvolupament econòmic de proximitat del barri de La Guàrdia i de La Font del Llargarut, tenint en compte la seva situació actual, les seves necessitats i les seves potencialitats. Fer del barri un espai de cohesió social i territorial, de convivència, de sostenibilitat, de solidaritat i de projecte ciutadà. D’altra banda, dissenyar i avaluar plans d’inserció laboral de les persones usuàries del servei dependent del projecte mitjançant diferents accions amb la finalitat d'acompanyar-les en la millora de l’ocupabilitat i per tal d’aconseguir una òptima integració de les persones i dels serveis. 

 

Treballs als Barris 03El projecte es divideix en dues vessants, que es desenvoluparan paral·lelament i al llarg de tot l'any 2018, que són:

  • Suport al desenvolupament socioeconómic dels barris de La Font del Llargarut i de la Guàrdia. En aquesta vessant es realitzarà una diagnosi general de la realitat socioecómica dels dos barris amb la finalitat d'obtenir una fotografia que sigui el reflex de la realitat dels barris. Per aquesta diagnosi serà necessària la participació i cooperació de tots els agents socioecómics dels barris. Amb la col·laboració de totes les institucions, les entitats i associacions ciutadanes i veïnals, així com a la ciutadania de base. S’arribarà a fer una diagnosi que ens permeti dissenyar els propers projectes d’actuació als barris aprofitant les oportunitats i treballant per incidir positivament a les debilitats.

Tècnic de referència per a qualsevol dubte o consulta: Carles Rosés: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o trucant al 93 656 96 67 i concertant una cita.

  • L’altra branca consisteix en el treball directe amb les persones que vulguin portar a terme un itinerari que les permeti la millora de la seva ocupabilitat. Per acomplir aquesta part es realitzaran acompanyaments a la inserció laboral, disseny i execució d’itineraris individualitzats formatius i de recerca de feina i diverses accions d’assessorament.

 Període d'inscripcions fins al 5 de març al SIAC (Plaça de la Vila s/n)

 Botó Descàrrega 12Botó Descàrrega 17Botó Bases

 

 

Programa UBICAT

El servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i de Torrelles de Llobregat inicien un nou programa d’acompanyament a la inserció i suport ocupacional per promoure la inclusió social, el Programa UBICAT.

Emprenedoria 11AGràcies a la contractació d’un tècnic especialitzat en la matèria, es desenvoluparan actuacions d’orientació, acompanyament i promoció de l’ocupació. Aquest Programa va adreçat a persones en situació d’atur i a persones treballadores però que es troben en una situació de precarietat laboral.

Les persones interessades en ser partícips d’aquest Programa poden inscriure’s a través del següent enllaç, o adreçant-se al Club Feina, Molí dels Frares, en horari de dilluns a dijous de 09.00 a 12.00 hores.

Està previst que a finals del mes de gener es faci una sessió informativa per explicar amb més detalls el Programa.

Per donar sortida als col.lectius prioritaris del programa, s'han posat en pràctica experiències com els Itineraris Personalitzats d'Orientació i Seguiment (IPOS) amb l'objectiu de treballar les competències bàsiques d'aquestes persones en situació d'atur i reforçar la seva autoestima, permeten així que puguin accedir a una formació ocupacional més especialitzada. El programa de Transició Escola-treball és un altre exemple on diferents Departaments (Ocupació, Formació Ocupacional, Joventut i Ensenyament) amb la col·laboració dels diferents actors del territori (Instituts i Empreses) treballen de forma coordinada per donar una sortida laboral al col·lectiu de joves.

Empresa 05ALa figura de l'Orientador Laboral és clau per assegurar l'èxit en tota aquesta coordinació i donar un servei més eficaç als diferents usuaris, a partir de la informació del Departament d'Empresa i recolzant la feina del Departament d'Ocupació i Formació Ocupacional a l'hora de dissenyar els itineraris més adequats per a cada usuari, facilitant d'aquesta manera la seva inserció laboral.

L’objectiu general del projecte és treballar per a la dotació de recursos personals, tècnics i laborals, de forma transversal, a la totalitat dels seus participants. Aquests formaran part dels col·lectius que, de manera prioritària, estableix el programa marc d’aquesta convocatòria. L’objectiu general té una doble vessant, d’una banda prevenir l’abandonament en la recerca de feina per millorar l’ocupabilitat de les persones participants, dotant d’eines i desenvolupant les competències i habilitats que es requereixen per afrontar un procés de recerca de feina, i d’altra, prevenir el fracàs i/o abandonament formatiu i foment del retorn al sistema educatiu, sigui formació reglada o no reglada. En definitiva, la orientació i assessorament cap la millora en la qualitat de vida de les persones participants, mitjançant la millora en la seva ocupabilitat i millora del seu currículum per abastar millors llocs de feina.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal del Ministerio de Empleo y Seguridad Social en el marc del Programa UBICAT, regulat per ORDRE TSF/220/2017, d’11 d’octubre i l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts.

  

Plans Locals d'Ocupació amb el suport de la Diputació de Barcelona

Formació 04E

L'Ajuntament obre una convocatòria per cobrir 11 llocs de treball 

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts seleccionarà onze persones per cobrir onze llocs de treball, amb una subvenció de la Diputació de Barcelona, en el marc del Programa Complementari de Foment de l’Ocupació Local 2017-2018, del seu règim de concertació i de la concessió d’ajuts, en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019. La incorporació d’aquestes persones aturades està prevista durant el mes de desembre d’enguany i la durada dels contractes serà de 12 mesos, tots jornada completa. Aquestes onze places són en diferents departaments i actuacions municipals per a la millora dels serveis de la ciutadania de Sant Vicenç dels Horts.

 

- Treballador/a Social: 1 contractació.
- Periodista: 1 contractació.
- Tècnic de so: 1 contractació.
- Aux Administratiu/va. Informadors/es: 2 contractacions.
- Tècnic GIS: 1 contractació.
- Tècnic educació: 1 contractació.
- Administratiu/va suport agricultura:: 1 contractació.
- Administratiu/va suport empresa i comerç: 1 contractació.
- Administratiu/va suport ocupació, formació i emprenedoria: 1 contractació.
- Administratiu/va suport mobilitat: 1 contractació.
 

 

Botó Bases

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Logo Ajuntament 02ALogo AMB 02ALogo SOC NormaLogo Diputació 02ALogo Fons Social Europeo 01BLogo Ministerio Trabajo 02A

 

 

 

 

Baner SOC 01

Baner SEPE 01

Baner Diputació 02

Banner BOP 01

Banner Cido 01