Subvencions 03

 

El municipi de Sant Vicenç dels Horts va iniciar un període de forta recessió durant l'any 2008, que més enllà del municipi va tenir efectes globals i que ha deixat un paisatge a dia d'avui d'una forta davallada de l'activitat econòmica i la taxa d'atur més alta de tot el Baix Llobregat. Es per això que cal incentivar que les empreses contractin col·lectius amb dificultats d'inserció, sinó correm el risc de cronificar la situació d'exclusió d'aquells perfils amb més dificultats d'inserció al mon laboral, com poden ser els majors de 45 anys, les dones o els joves. Per altra banda, cal seguir incentivant l'emprenedoria, no tant sols com un sistema d'auto-ocupació per a persones que s'han quedat sense feina, sinó per aconseguir la creació de noves empreses que conformin el teixit productiu local del demà.


En relació al teixit comercial, tot i que la seva presència en el municipi és molt rellevant i contribueix de forma clara a la dinamització de la vida econòmica i social, cal dir que pateix una doble problemàtica que cal afrontar. En primer lloc, una baixa demanda encara dèbil a causa de la baixa de renda disponible de la població local; i en segon lloc, un canvi d'hàbits de consum -sobretot dels joves- que realitzen les seves compres a les grans zones comercials de l'Àrea Metropolitana.


En definitiva, es considera convenient la posada en marxa del següent paquet d'accions, que estarà dotat amb un import total de 300.000 EUR i distribuides en tres línies de subvenció:

L1: Subvencions fins al 100% de la quota d'autònoms. El període de sol·licitud serà de l'1 d'octubre al 31 d'octubre de 2017. Durant el mes de setembre es publicarán les bases i el formulari de sol·licitud.

L2: Subvencions per a la modernització i nova implantació d'establiments comercials a Sant Vicenç dels Horts (Sol·licitud oberta).

L3: Subvenció per a l'ajut del foment de l'ocupació destinat a empreses que contractin a persones desocupades de Sant Vicenç dels Horts (Sol·licitud oberta).

L4: Subvenció per  a l'ajut a assistències a Fires i Congressos (Sol·licitud oberta).

Subvencions 07Csubvencions D09subvencions D08subvencions D07

Subvencions 05ESubvencions C01ASubvencions C02Asubvencions C07subvencions C08subvencions C09Subvencions 06Csubvencions D13subvencions D14subvencions D15subvencions D16subvencions D17Fira 04subvencions D21subvencions D22subvencions D23subvencions D24subvencions D25subvencions D26

 

 

 

 

 

Baner SOC 01

Baner SEPE 01

Baner Diputació 02

Banner BOP 01

Banner Cido 01